Kategorier
Allmänt

Bli sommarfin – 3 tips från topp till tå

Nu är det snart sommar och det kan vara roligt att göra sig sommarfin. Vi ger dig några tips på sådant som du kan göra för att känna dig lite snyggare i sommar.

Fina frisyren

Håret kan behöva omsorg efter en lång och kall vinter. Boka in en tid hos din frisör i Uppsala. Även om du inte vill ha en ny frisyr kan det vara läge för en toppning och kanske en återfuktande behandling. Sommaren med sin starka sol och salta bad sliter mycket på håret. Fråga din frisör hur du bästa tar hand om ditt hår för att de ska klara sommaren på bästa sätt.

Ta hand om huden

Att huden är kroppens största organ har du säkert hört. Den skyddar kroppen mot mycket och förtjänar lite extra kärlek. På sommaren är det dessutom vanligt att vi visar lite extra hud och då kan det kännas bättre om du tagit hand om den innan. Börja med att exfoliera hela kroppen med en kroppsskrubb och duscha sedan av den. Om du skall använda brun utan sol skall du inte ha en kroppsskrubb som är oljebaserad. När du kommit ut ur duschen skall du smörja in kroppen med en härlig lotion. Var noga med solskyddsfaktor på sommaren. Att bränna sig är farligt då det ökar risken för hudcancer.

För att få bästa resultat med din brun utan sol skall du vänja åtta timmar innan du applicerar den. Använd handskar och se till att inte glömma ställen som mellan tårna och halsen. Ta det lugnt med krämen på armbågar och vid hälsenan. Vänta sex till åtta timmar innan du klär på dig och går ut.

Investera i bra badkläder

Vi hoppas du känner dig bekväm på stranden och att du är medveten om att du på inget sätt behöver ändra dig för att få sola, bada och slappna av precis som alla andra. Dock kan det hjälpa att ha badkläder som man är bekväm i. Köp en baddräkt, bikini eller badshorts som du tycker är fina och som du trivs i.

Fixa fötterna

Fötterna visar vi gärna på sommaren, både på stranden och på stan. Ta hand om dina fötter så att de är fina inför sandalsäsongen. Antingen kan du besöka en salong eller så kan du göra pedikyren själv. Börja med ett fotbad så att huden mjukas upp. Fila sedan huden runt foten så att den blir mjuk. Till hälen kan det behövas en lite grövre fil. Smörj sedan in dina fötter. Nu är det dags för naglarna.

Börja med att klippa och fila naglarna. Var försiktig och klipp inte naglarna för långt ner då det kan leda till nageltrång. Polera sedan nageln med en särskild poleringsfil. Nu kan du lacka naglarna. Börja med baslack, ta sedan ett nagellack i en fin färg och avsluta med ett topplack.