Kategorier
Tandvård

Tandimplantat i Stockholm får dig att le igen

Med hjälp av tandimplantat i Stockholm får du leendet tillbaka, samtidigt som du kan äta, tugga och leva som vanligt. Ett hållbart alternativ till löständer.

Du får dina vuxentänder i sjuårsåldern och sedan ska de hålla hela livet. Det kan nästan anses som en evolutionär miss, med tanke på hur mycket som kan hända under ett långt liv.
Det finns mycket som kan påverka dina tänder. Karies, tandköttsinflammation eller en olycka, till exempel.

Om du av någon anledning har blivit av med en tand kan du få hjälp med att sätta in tandimplantat i Stockholm. Med hjälp av ett implantat återfår du normal funktion i munnen, samtidigt som dina tänder ser ut som vanligt. Inga guldtänder eller för stora plasttänder här inte! Den tiden är förbi.

Tandimplantat syns inte

Tandimplantat är faktiskt en svensk uppfinning från 1965 i Göteborg. Genom att operera in en titanskruv i käkbenet kan man sedan fästa en tandprotes på skruven. Tanden som fästs på skruven specialtillverkas för att på ett naturligt sätt smälta in bland dina vanliga tänder. Man tar hänsyn till form, färg och stället där tanden ska sitta. På så vis blir det nästan helt osynligt.

Om du vill veta mer om tandimplantat i Stockholm kan du vända dig till en tandläkarklinik som erbjuder tjänsten. När det gäller så pass stora ingrepp är det givetvis extra viktigt att de som utför ingreppet är välutbildade experter med mycket erfarenhet. Din säkerhet och ditt välmående måste komma i främsta rummet.